SVENSKT AB

SVENSKT AB

Vad är ett svenskt AB?

Ett svenskt AB, även känt som ’Aktiebolag’, är en välkänd bolagsform som ger dig begränsad risk, betydande skatteförmåner, ökad trygghet och bättre sociala rättigheter.
Aktiebolag beskattar under vissa förutsättningar inte utdelning som erhålls från andra bolag och inte heller på vinst vid försäljning av egna bolagsaktier. De är därför idealiska för holdingbolag och investmentbolag.
Aktiebolag som affärsform är en välkänd praxis inom näringslivet vilket innebär att det blir lättare att skaffa investeringskapital och lån för den dagliga företagsverksamheten och andra investeringar. Små Aktiebolag kräver ingen revisor men det krävs att man investerar 25 000 kr i aktiekapital vid start av bolaget. Ett aktiebolag är ofta den perfekta bolagsformen när det finns ett stort kapitalkrav eller om du behöver extern kontroll över din bokföring.
Fördelarna med både AB och SUF är väldigt lika med den enda skillnaden att du inte behöver det initiala aktiekapitalet för att starta en SUF, vilket gör SUF billigare att börja med. Du har också fördelen att i ett senare skede etablera ett AB GRATIS, om du skulle besluta dig för att byta bolagsform.

3,490 Kronor

Svenskt aktiebolag
Kräver ett lägsta kapital (aktiekapital) på 25 000 kr

Ytterligare 2 200 kr: avgift betalas till Bolagsverket

En professionell och snabb företagsbildning

Intresserad?

FYLL I FORMULÄRET NEDAN SÅ KONTAKTER EN AV VÅRA EXPERTER DIG